вторник, 12 ноября 2013 г.

Як змінити наклейку на кий?

Як змінити наклейку на кії
1 етап. Візьміть свій кий для більярду в руку, зріжте стару наклейку. Це не складно... але будьте обережні, не пошкодьте поверхню фібри (наконечника шафта) під наклейкою. Для цього Ви можете використати будь-який гострий ніж, неважливо складаний або мисливський. Спробуйте видалити стару наклейку якомога ближче до фібри.

2 етап. Не дряпайте ножем або чим-небудь залишки старої наклейки з шафта. Відшліфуйте наконечник так, щоб він став чистим від старої наклейки і залишків клею, так щоб він став занадто плоским. Не робіть це надто наполегливо, не знімайте занадто багато матеріалу з фібри, більше, ніж це необхідно для того, щоб забезпечити гарну поверхню під наклейку. (радимо використовувати для цього спеціальні інструменти)

3 етап. В магаззині аксесуари для київ, підберіть наклейку, яка якнайкраще підходить до діаметру наконечника шафта. Можете використати наклейки з трохи більшим діаметром в порівнянні з фіброю, але ніколи не використовуйте наклейки меншого діаметру.

4 етап. Злегка відшліфуйте основу наклейки, забезпечивши, таким чином, хорошу посадку наклейки на фібру. Клей повинен добре склеїти поверхні, але якщо вони будуть не ідеальними, доведеться переробляти.

5 етап. Змастіть клеєм наклейку і трохи фібру. Порахуйте до десяти, перш, ніж прикладати наклейку. У цьому випадку клей "схопить" краще. Дуже важливо перед самою процедурою добре прочитати інструкцію до клея. Справа в тому, що деякі марки клея не дуже підходять до певних пластикових фібр. Наклейка при використанні такого клею відвалиться при першому ж ударі.

6 етап. Добре поміркуйте перед тим як клеїти, яким чином притиснути наклейку до фібру, щоб вона добре приклеїлася. Не рекомендується використовувати металеві затиски, щоб зафіксувати шафт. При їх використанні на Вашому кії можуть залишитися зарубки в кращому випадку подряпини.

7 етап. Коли клей "схопить" (точний час склеювання залежить від використовуваного Вами клею, але не менше 3-х годин, а краще залишити на ніч), можна починати підгонку наклейки під фібру. Для цього та для додавання наклейці форми, використовуйте спеціальну наждачний папір.

8 етап. Фарбування наклейки для кия по периметру - річ індивідуальна і не обов'язкова. Деякі гравці, навпаки, вважають за краще натуральні кольори краям наклейки. Проте ... Для фарбування використовують спеціальний маркер. Будьте обережні, не зачепіть фібру. Чорний маркер з фібри можна видалити тільки за допомогою наждачки, а це, як Ви розумієте, не додасть Вашому кию кращого вигляду. Краще спочатку обернути фібру плівкою, а потім підфарбовувати краї наклейки.

9 етап. Тепер можна грати ...